
פעילות גופנית והפרעות חרדה
פעילות גופנית ככלי לניהול הפרעות חרדה והמלצות ליישום









פעילות גופנית
26 במרץ 2024
פעילות גופנית ואימוני כושר גופני הם כלי יעיל בהתמודדות עם הפרעות חרדה.
בשנים האחרונות ניתן יותר דגש לביצוע פעילות גופנית שבשגרה בשימור של בריאות נפשית טובה.
איגוד הפסיכולוגים האמריקאי מדגיש את החשיבות של פעילות גופנית שבשגרה לניהול הפרעות חרדה בטענה שפעילות גופנית שמאתגרת את מערכות הגוף במינון מותאם בונה עמידות גופנית ונפשית.
מאמר סקירה מראה שאימון גופני הוא חלק חשוב מהטיפול בהפרעות חרדה לצד טיפול תרופתי וCBT ומפחית משמעותית חרדה בהשוואה לקבוצת ביקורת.
מחקר נוסף מ2013 מציין ששני סוגי הפעילות- אירובית וגם אנאירובית תורמות לטיפול בהפרעות חרדה.
לעיתים כשסובלים מחרדה קשה להתחיל להתחיל לבצע פעילות גופנית שבשגרה, אימונים במסגרת מותאמת יכולים להגביר את ההתמדה.
המלצות הארגון האמריקאי לדיכאון וחרדה לפעילות גופנית לסובלים מהפרעות חרדה.
ה-ADAA( הארגון האמריקאי לדיכאון וחרדה) והארגון ליישום פסיכולוגיית ספורט ממליצים על פעילות גופנית לאלו שסובלים מהפרעות חרדה ולכן הם ממליצים על יישום ההמלצות לפעילות גופנית לבריאות ורווחה נפשית ככלל האוכלוסייה בין ההמלצות:
-150 דק' של פעילות גופנית בשבוע, לדוגמה- 5 פעמים בשבוע של הליכה למשך 30 דק'.
-הצבת מטרות יומיות קטנות, להעדיף התמדה מאשר אימונים מושלמים. עדיף ללכת 15 דק' כל יום מאשר לבצע 3 שעות של מרתון בסוף השבוע. תדירות הפעילות היא יותר חשובה. -לחקור ולחפש פעילות גופנית שכיף לבצע. בין אם ההעדפה בקבוצה או כ-יחיד. -הקשבה למוסיקה, פודקאסט, לצפות בסרט או סדרה תוך כדי הפעילות יכולה להפוך את הפעילות למהנה יותר. -פרטנר לאימונים יכול להקל את ההתמדה בביצוע פעילות גופנית. -סבלנות! רוב האנשים שאינם מבצעים פעילות גופנית שבשגרה זקוקים ל-4 עד 8 שבועות של אימונים על מנת להרגיש בכושר בסיסי כדי שהאימונים ירגישו קלים יותר.
לסיכום, פעילות גופנית שבשגרה יכולה לעזור בניהול של הפרעות חרדה. תדירות הפעילות בשבוע גוברת על עצימות ומשך הפעילות. מומלץ להתחיל בהדרגה בפעילות קלה עד מציאת המינון וסוג הפעילות שמאפשרים לכם להתמיד ולהנות. לעיתים קיים קושי בלהתחיל פעילות גופנית שגרתית ניתן לשקול הצטרפות למסגרת מותאמת שתכוון ותעזור לייצר הרגלים בריאים של פעילות גופנית.
מאמרים אחרונים